VARIATION – TOMATSUPPE MED HVIDLØGSCROUTONER, CREME FRAICHE OG PURLØG

LÆKKER SOULFOOD PÅ DEN HURTIGE MÅDE.

 

En skål dampende varm suppe er den ultimative soulfood – og super nem at lave. Har du ikke tid til at lave den selv? Så læs med her. For med denne opgraderede købesuppe kommer du fra køkkengryderne til sofaen på bare syv minutter. 

 

Ingredienser:

 

1 karton/dåse tomatsuppe

1 spsk. creme fraiche med top

2 tykke skiver godt brød*

1 fed hvidløg

1 lille bundt purløg

 

 

Valgfrit:

 

2 spsk. revet parmesan (eller anden hård ost) 

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

 

 

*Er det tørt? Så er det endnu bedre.

 

Et let måltid til 2 personer. Til 1 person, hvis du er sulten.

 

 

Sådan gør du:

 

1. Hæld suppen i en gryde, og varm den op.

2. Åbn en iskold Coke®, og servér den i et glas med isterninger – det er lige, hvad en travl køkkenchef trænger til, ikke? 

3. Rist brødskiverne til de er gyldne udenpå, men stadig seje indeni. 

4. Pil hvidløgsfeddet, og gnid det på den ene side af brødet, eller på begge sider, hvis du vil have lidt mere smag af hvidløg. 

5. Læg brødskiverne oven på hinanden, og skær dem ud i små firkanter med en brødkniv. 

6. Skyl purløg, og dup det tørt med et stykke køkkenrulle (det er vigtigt, så purløgsstykkerne ikke klumper sammen), og snit det fint. 

7. Hæld din varme suppe i en stor skål (eller to mindre skåle). Rør en stor skefuld creme fraiche i, og drys med croutoner og purløg.

8. Har du purløg tilovers? Læg det snittede purløg i fryseren til næste gang. 

 

Tip:

 

Opgrader smagen: Drys med revet parmesan og en lille smule ekstra jomfruolivenolie.