Vafler på tre måder

 

Bananvafler, 3-4 stk.

140 g alm. mandelmel
2 æg
½ tsk bagepulver
125 ml mælk
½ tsk salt
1 tsk ren vaniljepulver
1 spsk ahornsirup
1 moden banan

Kokosolie til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt, vanilje og sirup. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos den modne banan med en gaffel og rør det i dejen.

Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.

 

Vafler med kakao & søde kartofler, 6 stk.

150 g havremel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
2 spsk kakao
1 nip salt
3 æg
3 spsk ahornsirup
160 ml mælk, fx mandelmælk
4 spsk kokosolie, smeltet

1 stor sød kartoffel, ca. 250 g, kogt og blendet

Bland havremel, bagepulver, kanel, kakao og salt sammen i en skål.

Pisk i en anden skål æg sammen med mælk, sirup og smeltet kokosolie. Rør til sidst kartoffelmosen i. Bland de flydende ingredienser i de tørre og rør rundt, indtil det hele er blandet godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 15 minutter.

 

Varm et vaffeljern godt op og hæld dejen i det varme vaffeljern. Bag vaflerne, indtil de er gyldne og sprøde.

 

Vaffelbrød med avocadomos, 2 stk.

Kernevafler:
2 æg
25 g grønkål eller spinat, finthakket

2 spsk pofiber
40 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
1 tsk oregano
1 nip salt
Kokosolie til stegning

Mos:
1 moden avocado
2 spsk citronsaft
Salt og peber
1 tsk chiliflager

 

Slå æggene ud i en skål og pisk dem let. Rør grønkål eller spinat, pofiber, sesamfrø, solsikkekerner, oregano og salt i dejen og lad den gerne stå 5 minutter. Varm et vaffeljern godt op, smør det med en smule kokosolie, og bag to tykke vafler i ca. 6-7 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

 

Mos avocadokødet sammen med citronsaft, salt, peber og chili og fordel mosen på de to vafler.