Hjemmelavede træstammer med marcipan og mørk chokolade

 

 

200 g rosiner

1 dåse kidneybønner, drænet

2,5 dl havregryn

3 tsk. romessens

1 tsk. vaniljesukker

4 spsk. kakao

½ tsk. flagesalt

Til udformning:

200 g Marcipan

50 g mørk chokolade, smeltet

Kom rosinerne i en skål, hæld kogende vand på og lad dem trække heri i 30 min.

Hæld vandet fra rosinerne og kom dem i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en ensformig konsistens.

Sæt kagemassen på køl i min. 30 min, det gør det lettere at udforme senere.

Rul marcipanen til et langt rektangel.

Form kagemasse til en aflang pølse, placer den i den ene aflange ende af marcipanen og rul den rundt om massen.

Skær herefter i ca. 7 cm lange stykker.

Smelt den mørke chokolade og dyp hver træstamme heri.

Stil træstammerne på køl og lad chokoladen stivne helt inden de serveres.