Efterårssuppe med græskar & tomat, ca. 4 personer:

 

Suppe:

800-1000 g hokkaidogræskar

1 rødløg

3 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

400 g tomater (friske eller fra dåse)

2-3 tsk stødt spidskommen

2 tsk stødt chili

1 tsk gurkemeje

Ca. 8 dl grøntsagsbouillon

4 dl kokosmælk

Salt og peber

 

Topping:

Frisk mynte og koriander

Granatæblekerner fra 1 granatæble

 

Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne, og skær kødet ud i små tern. Hak løg og hvidløg groft, og svits det i olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt spidskommen, chili og gurkemeje, og rør godt rundt. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 30 minutter. Blend derefter suppen, til den er helt glat og ensartet. Tilsæt mere fond, hvis du ønsker en tyndere suppe.

 

Varm græskarsuppen igennem, tilsæt kokosmælk, og smag til med salt og peber.

 

Pynt suppen med frisk mynte, koriander og granatæblekerner.

 

Velbekomme!