Kålsalat med spicy and

 

Til 2-4 personer

2 andebryster, ca. 600 g

Krydderiblanding:
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. five spice

2 tsk. havsalt
1-2 tsk. chiliflager

 

Salat:
300 g kål, fx. grønkål, palmekål, blomkål, savoykål

2 æbler

Granatæblekerner fra 1 granatæble

4-5 spsk. pekannødder eller valnødder

 

Dressing:

4 spsk. olivenolie
Vaniljekorn fra ½ vaniljestang
2 spsk. æblecidereddike

Salt og peber

 

Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug stanniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt.

 

Rengør kålen rigtig grundigt og hak det i små stykker. Skær æblerne i tynde skiver og bland med kål og granatæblekerner.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i salaten og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering sammen med hakkede nødder.