Risotto med jordskokker, ristet rosenkål og hasselnøddedrys  

4 personer

 

200 g risottoris

200 g jordskokker, i skiver

2 løg, fint hakket

2 fed hvidløg, fint revet

1 liter varm grøntsagsbouillon

2,5 dl hvidvin

1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket

Olivenolie til stegning

salt og peber

25 g parmesanost, fint revet

300 g rosenkål

olie

salt og peber

40 g ristede hasselnødder, groft hakket

 

Fremgangsmåde:

Varm en gryde op til medium varme, tilsæt løget og steg det i 4-5 min.

Tilsæt jordskokker, hvidløg og rosmarin, vend det rundt og lad det stege med i yderligere 1 min.

Kom risotto risene i gryden, vend det rundt og tilsæt herefter vinen.

Når risene har absorberet vinen tilsættes bouillonen lidt ad gangen, ca. 2 dl og lad risene absorbere alt væsken før der tilsættes mere.

Varm en pande op til medium varme, tilsæt olie og steg rosenkålen heri i ca. 10 min. vend rundt i den undervejs.

Når alt bouillon er tilsat og risene er 4-doblet i størrelse tilsættes

parmesan, rør det ud i risottoen og smag til med salt og peber.

Anret risottoen i 4 dybe tallerkner og fordel ristede rosenkål og hasselnøddedrysset ovenpå.