Hjemmebagte oreo’s 

25-30 stk

 

Kiksebund:

160 g mel

45 g kakao

1 tsk. natron

¼ tsk. salt

1 tsk. vanilje

200 g sukker

150 g blødt smør

1 æg

Smørcreme:

100 g smør

200 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

 

Fremgangsmåde:

Si mel, kakao, natron, salt, vanilje og sukker ned i en stor skål.

Pisk smør og æg heri.

Når dejen har samlet sig sættes den på køl i min. 30min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og kom bagepapir på en bageplade.

Lav små kugler af 10 g dej, sæt dem på bagepladen og giv dem et lille tryk.

Bag kagerne i 8-10 min indtil de er let gyldne.

Lad dem køle helt af.

Lav smørcremen ved at piske smørret blødt 1 min.

Tilsæt herefter vanilje og flormelis lidt ad gangen indtil ønsket konsistens.

Tilsæt evt. mere hvis det er for flydende.

Saml kagerne ved at sætte 2 bunde samt en god klat smørcreme imellem.