Sommerkylling med rabarberkompot og kartoffelsalat

 

4 personer

 

Ingredienser

1 stor kylling

Rabarber

1 bdt. rabarber

75 g sukker

Kartoffelsalat

1 kg små kartofler

1 bakke ærter

1 bundt radiser

2 dl creme fraiche, 38%

2 dl mayonnaise

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200° varmluft.

Læg kyllingen i et ildfast fad og krydr med salt og peber.

Kom kyllingen i ovnen ved 200° de første 15 min, skru herefter ovnen ned på 175° og steg den yderligere 1 time. Kontroller temperaturen ved låret er min. 75°, før du tager den ud af ovnen.

Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 15 min. til de er møre. Skyl dem herefter i koldt vand i ca. 1 min., indtil de bliver kolde.

Bælg ærterne og kvart radiserne.

Vend de kolde kartofler, radiser og ærter sammen med creme fraiche og mayonnaise og smag til med salt og peber.

Skyl rabarber og skær dem i mindre stykker. Kog dem med sukkeret og 2 spsk vand i ca. 12-15 min.  Server som tilbehør til sommerkyllingen

Når kyllingen er færdig, må den gerne hvile i 10-15 min., før den skæres og serveres.