Kanelsnurrer med karamel og pekannødder 

Ca. 20-24 stk.

 

Dej:

10 g gær

5 del havremælk

2 tsk. salt

2 spsk. kardemomme

150 g sukker

150 g smør

500 g hvid hvedemel

500 g hvedemel

Daddelkaramel:

200 g dadler uden sten - udblødt i kogende vand i 15 min

1,2 dl mandelmælk

2 spsk. mandelsmør

2 spsk. kokosolie

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. flagesalt

 

Fremgangsmåde:

Kom alle ingredienser til dadelkaramellen i en blender og blend den helt jævn og cremet.

Kom dem i en skål og stil den på køl til den skal bruges.

Smelt smørret og tilsæt mælken heri.

Når blandingen er håndvarm røres gæren i.

Tilsæt salt, kardemomme og sukker og rør rundt.

Tilsæt først hvid hvedemel, og herefter hvedemel lidt efter lidt.

Ælt dejen godt, gerne på røremaskine.

Dejen må gerne være lidt klistret.

Kom dejen i en skål dækket med film og stil den i køleskab natten over.

Dejen kan evt. laves med 50g gær og hæve 1,5 time i stedet, men bedste resultat opnås ved koldhævning.

Næste dag rulles dejen til en stor rektangel, ca. 1cm tyk.

Smør fladen med daddelkaramellen. Drys med pekannødder.

Fold 1/3 af dejen ind over midten, herefter fra den anden side, så du står med en lukket dej.

Skær herefter strimler ca. 1,5 cm og del denne igen med lad 1 cm være fri i toppen. Snur  de tynde strimler, snur herefter selve snurren.

Lad efterhæve ½ - 1 time ved stuetemperatur.

Varm ovnen til 200 grader alm. ovn.

Bag snurrerne ca. 12-15 min.