Gnocchi af sød kartoffel med pecorino og sprød salvie 

 

3 dl. sød kartoffel ( ca. 400 g sød kartoffel )

3 - 4 dl. mel

30 g pecorino, fint revet

1 tsk. flagesalt

¼ tsk. frisk kværnet peber

 

Cremet svampesauce:

400 g svampe fx. champignon, portobello el. en blanding, i skiver

2,5 dl fløde

1 tsk. timian

½ tsk. muskatnød, frisk revet

 

Bagte tomater:

500 g cherry tomater

olie

salt

 

Sprød salvie:

20 salvie blade

 

Fremgangsmåde:

Skræl de søde kartofler og skær dem i tern.

Damp dem møre i en gryde - gerne i en dampindsats - til de er møre ca. 10-15 min.

Kom de dampede kartofler i en skål, tilsæt pecorino, salt og peber, mos det til en jævn og cremet konsistens og lad det herefter køle ned i ca. 30 min.

Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt det til en sammen hængende kugle.

Del dejen i 4 og rul dem til aflange pølser på et mel drysset bord.

Skær hver pølse i 3 cm stykker og giv dem et tryk med en gaffel så de får en fin gnocci facon.

Bring en gryde vand i kog og kog dem i 7 min.

Hæld vandet fra og stil dem til side.

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom cherry tomaterne i et fad og vend dem med olie og salt.

Sæt fadet i ovnen og bag dem i 40-50 minutter.

Varm en sauterpande op til medium varme tilsæt olie og steg salviebladene heri lidt adgangen i nogle få sekunder.

Steg svampene i den sammen olie på til de er møre og væsken er dampet af.

Hæld fløden på panden, tilsæt gnocci´erne og vend det sammen.

Lad det simre et par minutter.

Anret det i 4 dybe tallerkner og pynt med tomater og sprød salvie.