Æbletærte m. creme fraiche

 

 

1 tærte

Ingredienser

Bund

145 g hvedemel
90 g smør, koldt

65 g flormelis

1 æg

Fyld

3 æbler, skiver

50 g smør, stuetempereret

50 g pekannødder

50 g marcipan

2 æg

1 spsk. kanel

Tilbehør

Creme fraiche eller vaniljeis.

Fremgangsmåde
Smuldr smør i en skål og tilsæt mel, flormelis og æg. Saml dejen forholdsvis hurtigt i en klump. Læg den i en pose og stil den på køl i mindst 2 timer eller gerne dagen før hvis du har tid. 

Tag dejen ud fra køl 5-10 minutter før du skal bruge den.
Tryk den ud i en smurt tærteform eller en tærteform beklædt med bagepapir.

Fyld
Riv marcipan groft og pisk det med æg, kanel og smør.

Fordel fyld på tærtebunden og fordel skiver af æbler rundt i et fint mønster ovenpå. Drys med lidt rørsukker og bag tærten i en forvarmet ovn ved 180° i 30 minutter.

Server æbletærten lun med enten creme fraiche eller vaniljeis til.