Stegt torsk med gulerødder, brunet smør & hasselnødder, 4 personer

 

50 g smør
400 g små gulerødder
2 spsk olivenolie
salt og peber
50 g hasselnødder
4 torskefiletter
1 bundt dild
65 g feldsalat

Smelt smørret i en lille gryde ved medium varme, og lad det lige så stille blive brunligt – hold øje. Tag gryden af varmen når smørret er blevet brunt, og lad smørret stå og bundfælde, imens gulerødder og torsk tilberedes. Rengør gulerødderne og vend dem med salt, peber og olivenolie. Steg eller grill dem i ca. 10 minutter – de må stadig gerne have bid, og sørg for at vende dem undervejs.

Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen ved 200 grader, indtil de bliver gyldne og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft. Krydr torskefiletterne med salt og peber og steg dem i olie på en varm pande i ca. 3-4 minutter på hver side, så de får en flot stegeskorpe.

Rengør urterne og fordel dem på et fad, læg gulerødderne ovenpå og drys med nødder. Tag det klare, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske og fordel det over salaten. Læg torsk ovenpå salaten, og server med det samme.