Nordisk pølseret, 4 personer
Nyfortolkning af klassikeren svensk pølseret
5 gode frankfurtere
4 pastinakker
½ knoldselleri
1 rødløg
2 spsk smør
2 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
1,5 - 2 dl piskefløde
2,5 dl mælk
4 spsk ketchup
salt og peber
Pynt:
Frisk timian
Skræl og skær pastinakker og selleri i små tern. Skær pølserne ud i skiver á 0,5 - 1 cm. Pil og hak løget. Varm smør op i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri, og lad det svitse med i ca. 6-8 min. indtil det hele bliver gyldent.
Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup, og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min. eller til rodfrugterne er møre – Smag til med salt og peber. Servér retten med friske urter og en sprød salat til.