Nordisk pølseret, 4 personer

 

Nyfortolkning af klassikeren svensk pølseret

 

5 gode frankfurtere

4 pastinakker

½ knoldselleri

1 rødløg

2 spsk smør

2 tsk paprika

2 spsk tomatpuré

1,5 - 2 dl piskefløde

2,5 dl mælk

4 spsk ketchup

salt og peber

 

Pynt:
Frisk timian

 

Skræl og skær pastinakker og selleri i små tern. Skær pølserne ud i skiver á 0,5 - 1 cm. Pil og hak løget. Varm smør op i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri, og lad det svitse med i ca. 6-8 min. indtil det hele bliver gyldent.

Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup, og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min. eller til rodfrugterne er møre – Smag til med salt og peber. Servér retten med friske urter og en sprød salat til.