Cremet svamperisotto med parmesan

 

 

4 personer

Ingredienser

600 g risottoris

8-10 dl hønsefond eller grøntsagsfond

2 dl hvidvin

150 g blandede svampe, fx portobello, champignon, morkler, kantareller

1 citron

10 g smør

1 løg, finthakket

100 g parmesan, revet

Fremgangsmåde

Kom dit smør i en stor gryde og lad det bruse op, steg dine løg møre og kom dine ris i gryden og steg dem i ca. 1 min.

Kom hvidvinen ved og lad alkoholen fordampe. Det tager ca. 30 sekunder.

Kom nu 1 dl fond på ad gangen under konstant omrøring. Det tager ca. 20 min.

Imens steges svampene af på en meget varm, stor pande.

Ca. 2 min før risottoen er færdig, vendes parmesanen i sammen med halvdelen af de stegte svampe.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

De resterende svampe serveres på toppen af risottoen.