Ærtesuppe med broccoli & pocheret æg

 


forret til 4 personer



2 spsk smør
2 fed hvidløg
1 løg
1 dl cava (eller hvidvin)
450 g frosne ærter

250 g broccoli
8 dl grøntsags- eller hønsebouillon
1 dl piskefløde
citronsaft

salt og peber
4 æg
friske ærteskud

 

Varm smør op i en gryde. Hak hvidløg og løg groft, og svits det i smør i ca. 2 minutter. Hæld cava på og lad den koge ind til det halve. Skær broccoli i grove stykker, og kom dem i gryden sammen med ærter. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i ca. 20 minutter. Blend den helt glat med en stavblender. Lad suppen koge op, tilsæt fløde, og smag til med salt og peber og evt. en smule citronsaft.

Tag fire små stykker husholdningsfilm og kom en smule olie på hvert stykke. Kom et stykke film i en glas, så det danner en lille skål – slå ægget ud deri, saml filmen omkring ægget og snor filmen sammen, så du får en lille pose med ægget indeni. Gentag proceduren med de øvrige tre æg. Kom æggene i en gryde med kogende vand – alt efter ægget størrelse skal de have omkring 4 minutter. Tag æggene op, fjern filmene og fordel æggene i suppen og pynt evt. med friske ærteskud. Serveres med det samme.