VERDENS BEDSTE GRILLMARINADE

 

Om sommeren er det et hit at invitere  vennerne til grill. Men at svede i køkkenet, mens gæsterne nyder en iskold Coke i haven? Aldrig i livet! Så på med forklædet – du skal jo se ud, som om du har haft travlt, ikke? Tænd grillen, og brug denne supernemme marinade til alt, hvad der skal på grillen – den passer til både kød, fisk og grøntsager.  

Ingredienser:

 

1/2 citron

5 ansjoser

2 fed hvidløg

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Friskkværnet sort peber

 

Passer til 4 bøffer, koteletter, kyllingebryster eller tilsvarende.  

 

Sådan gør du:

Skær citronerne i både, fjern eventuelle kerner, og pres saften ud i en stor glasskål – eller endnu bedre i et blenderglas. 

Tilsæt olivenolie og friskkværnet sort peber (undlad salt, da ansjoserne er salte).  

Pil og snit dine hvidløgsfed så fint som muligt sammen med ansjoserne. Hvis du ikke bruger blender, så mos dem til en pasta med en gaffel eller i en morter, så de ikke brænder på grillen. 

Blend eller bland alle ingredienserne sammen til marinaden er så jævn og ensartet som muligt.  

Hæld marinaden i en skål (eller i en plastikpose med snaplukning) og tilsæt kød, fisk eller grøntsager.  

Dæk skålen med husholdningsfilm og lad ingredienserne trække i marinaden : 30 minutter for fisk, skaldyr og grøntsager. 2 timer eller natten over for kylling, oksekød, gris eller lam. 

Grill som du plejer, og sørg for at alt er gennemstegt. Husk at du ikke må komme resten af marinaden på det tilberedte kød!  

 

Tip:

Opgrader smagen

 

Skyl en håndfuld persille eller timian og fjern de groveste stilke. Hak bladene så fint som muligt, og kom krydderurterne i marinaden for at give en frisk og sommerlig smag.