ALT I EN-PANDE – PØLSER MED KIKÆRTER, SPINAT OG ÆG

DEN ULTIMATIVE BRUNCH

 

Skal du lave brunch til fire eller flere? Vil du sikre dig, at alle æg bliver tilberedt perfekt? Så lav dem på samme tid. Denne alt i en-ret er super nem, og giver dig masser af tid til at hygge med vennerne. 

 

Ingredienser:

2 dåser (400 g) kikærter*

1 spsk. olivenolie

8 pølser

200 g frisk spinat

8 æg

 

Valgfrit:

Ristede chiliflager

Smørristet brød

 

*Har du ikke kikærter? Så brug bønner, f.eks. butterbeans/sorte bønner/cannellinibønner

– du kan bruge alle typer (forkogte) bønner på dåse.

 

Til 4 pers. Er I flere? Tilsæt to æg, to pølser, en halv dåse kikærter og en stor håndfuld spinat pr. ekstra person. 

 

Sådan gør du:

1. Tænd ovnen på 180° C.

2. Skyl, og dryp kikkærterne af i et dørslag. Hæld dem i et ovnfast fad.

3. Hæld lidt olivenolie over, drys med salt og peber, og bland godt.

4. Læg pølserne ovenpå, og sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter i alt (sæt uret på 15 minutter og ryst fadet godt, når halvdelen af tiden er gået). 

5. Kog vandet, mens du venter. Kom spinat i et dørslag, og hæld det kogende vand over. 

6. Når pølser og kikærter har været i ovnen i en halv time, rører du den drænede spinat i og laver otte små lommer i ingredienserne med en træske. Slå et æg ud i hver lomme. 

7. Sæt fadet i ovnen i endnu 5-10 minutter, til æggene er færdige (tilberedningstiden afhænger af størrelsen på dine æg).

8. Servér med smørristet brød og en iskold Coca-Cola® for at gøre din weekendbrunch endnu bedre.

 

Tip:

Opgrader smagen: Skru op for styrken ved at skifte sort peber ud med ristede chiliflager.